НБУ буде знижувати прибутковість депозитів у держбанках

Читать на русском
В Україні сформувалися макроекономічні передумови для зниження інфляції, тому політика зниження процентних ставок за депозитами буде продовжена.

Національний банк України стурбований процентною політикою державних банків, які завищують вартість залучення коштів від клієнтів.

Про це повідомив директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Турбує процентна політика держбанків ... Чому держбанки конкурують між собою, пропонуючи такі високі ставки?», – сказав він під час круглого столу в Києві в середу.

При цьому чиновник зазначив, що в Україні сформувалися макроекономічні передумови для зниження інфляції.

Мережа небанківських валютних обмінників зросла на 55%Національний банк минулого року видав генеральні ліцензії на здійснення валютно-обмінних операцій 17 небанківським фінансовим установам, тоді як у 2015 році – лише 11 з них.

«Очікуємо, що процентні ставки будуть знижуватися, інфляція – сповільнюватися ... В нас обережні позитивні очікування на 2017 рік», – сказав він.

Як повідомлялося раніше, ставки за депозитами знижувалися до кінця 2016 року, що свідчить про оздоровлення української економіки. Скоріш за все, НБУ продовжить політику зниження процентних ставок через свій вплив на держбанки.

Нагадаємо, що після націоналізації найбільшого банку в Україні – «ПриватБанку» – частка держави у фінансовій системі України перевищила 50%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: