Перед Євро-2012 на закупівлі крісел для «Олімпійського» було вкрадено 5 мільйонів гривень

Читать на русском
Прокуратура міста Києва повідомила про підозру екс-директору підприємства Спецпостач міжнародного благодійного фонду Безпека країни за розкрадання держкоштів.
НСК «Олімпійський»

Прокуратура міста Києва в рамках провадження за фактами розкрадання державних коштів під час Євро-2012 повідомила про підозру колишньому директору підприємства «Спецпостач» міжнародного благодійного фонду «Безпека країни», який завдав збитків державі майже на 5 мільйонів гривень під час закупівель крісел для НСК «Олімпійський».

Про це в Facebook написала прес-служба столичної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Еспрессо.TV».

Встановлено, що очолюване підозрюваним підприємство в 2011-2012 роках, згідно з укладеними угодами, займалося закупівлею та встановленням крісел для головної спортивної арени столиці.

Однак, як видно з матеріалів кримінального провадження, під час проведення фінансових операцій директор товариства, використовуючи документи фіктивних підприємств, умисно ухилився від сплати до Державного бюджету майже 5 мільйонів гривень податків.

Дії підрядника кваліфіковані за ч. 3 ст. 212, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 366 КК України. За результатами розслідування слідчими прокуратури повідомлено йому про підозру та вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, раніше в прокуратурі Києва повідомили про продовження кримінального провадження проти Станіслава Толстошеєва. Також прокуратура повторно заарештувала ТРЦ «Гулівер».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: