Прокуратура закрила справу проти екс-заступника генпрокурора Каська

Читать на русском
Наразі законність ухвалення рішення про закриття кримінального провадження перевіряється прокуратурою Києва.

Прокуратура Києва закрила справу проти колишнього заступника генерального прокурора Віталія Каська.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури, передає «Слово і Діло».

«Київська місцева прокуратура №6 закрила кримінальне провадження за підозрою колишнього заступника генерального прокурора Касько у скоєнні шахрайських дій і використання підробленого документа при здійсненні приватизації житла в Києві», – йдеться в повідомленні.

Нацполіція не передавала Генпрокуратурі вилучені з квартири Азарова речіУ Головному управлінні столичної Національної поліції розповіли про долю вилучених із квартири Миколи Азарова речей.

Проведення досудового розслідування в зазначеному кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції в Києві.

За результатами вивчення матеріалів кримінального провадження прокуратура встановила, що органом досудового розслідування не отримано достатніх доказів для доведення провини Каська в суді, а встановлені порушення є малозначущими для притягнення його до кримінальної відповідальності.

У зв'язку з цим процесуальним керівником – прокурором київської місцевої прокуратури №6 – ухвалено рішення про закриття провадження щодо Каська.

Екс-заступник голови ГПУ Касько став членом правління Transparency International30 квітня, правління Transparency International обрало екс-заступника генпрокурора Віталія Касько п'ятим членом правління.

Наразі законність ухвалення рішення про закриття кримінального провадження перевіряється прокуратурою Києва.

Печерський районний суд Києва наклав арешт на квартиру колишнього заступника генерального прокурора Каська, отриману як службову в 2010 році. Про це свідчить рішення Печерського райсуду Києва від 22 березня.

Заступник генерального прокурора Віталій Касько, відомий публічним протистоянням із вищим керівництвом ГПУ на ґрунті скандалу навколо справи «діамантових прокурорів», 15 лютого 2016 року оголосив про свою відставку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: