Порошенко запровадив нову військово-повітряну зону

Читать на русском
Межами військово-повітряних зон є умовні вертикальні поверхні, що проходять на лінії державного кордону України на суходолі, морі, річках, озерах та інших водоймах.

Президент України Петро Порошенко вніс зміни до військово-адміністративного поділу території України й запровадив додаткову військово-повітряну зону – «Схід».

Відповідний указ від 23 січня оприлюднений на сайті Глави держави, передає «Слово і Діло».

«Повітряний простір України ділиться на чотири військово-повітряні зони та один окремий військово-повітряний район, межами яких є умовні вертикальні поверхні, що проходять на лінії державного кордону України на суходолі, морі, річках, озерах та інших водоймах і за прямими лініями між певними географічними точками, з урахуванням повітряного простору над тимчасово окупованою територією України. Військово-повітряні зони є зонами відповідальності повітряних командувань «Захід», «Центр», «Схід» і «Південь», – йдеться в указі.

В указі визначені межі цих військово-повітряних зон. Документ набуває чинності з дня оприлюднення.

У «Укроборонпромі» розповіли про хід модернізації вертолітного парку ЗСУДержпідприємство «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» у Сумській області за підсумками 2016 року відремонтував і модернізував понад 20 ударних вертольотів Мі-24ПУ1.

Відзначимо, що згідно з попереднім указом (лютий 2016 року), повітряний простір України поділявся на три військово-повітряні зони та один окремий військово-повітряний район. Всі вони були районом відповідальності повітряних командувань «Захід», «Південь» і «Центр».

Як повідомлялося раніше, в рамках фінансування з оборонного бюджету на 2017 рік в Україні зможуть провести навчання 25 бригад Збройних сил України та підготувати 269 екіпажів Повітряних сил Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: