Україна цьогоріч підготує більш ніж 200 екіпажів Повітряних сил – Міноборони

Читать на русском
У 2017 році буде переоснащено майже дві третини системи зв'язку цифровими засобами та закуплено близько 6,5 одиниць засобів транкінгового зв'язку.

У рамках фінансування з оборонного бюджету на 2017 рік в Україні зможуть провести навчання 25 бригад Збройних сил України та підготувати 269 екіпажів Повітряних сил Збройних сил України.

В 2017 році на оборонне відомство передбачено близько 64,5 млрд грн або майже 2,5% ВВП, заявив заступник міністра оборони України Олег Шевчук, передає «Слово і Діло».

«Це на 8,5 мільярдів гривень або на 15% більше порівняно з 2016 роком. Крім того, Міністерству оборони України передбачені державні гарантії на суму понад 4,5 мільярди гривень. Майже 3 мільярди гривень оборонного бюджету виділено на підготовку Збройних сил, понад 11,5 мільярдів гривень планується розподілити на розвиток озброєння та військової техніки – майже на половину більше, ніж у 2016 році», – повідомив він.

Міноборони також планує відновити 774 одиниць озброєння та військової техніки, підготовку 269 екіпажів Повітряних сил Збройних сил України з тривалістю нальоту до 35 годин, підготовку 25 екіпажів морської авіації та 127 екіпажів армійської авіації з тривалістю нальоту до 40 годин, проведення бригадних тактичних навчань 25 бригад.

У Херсонській області пройшли військові навчанняУ Херсонській області пройшли тактико-спеціальні навчання підрозділів протиповітряної оборони.

У 2017 році буде переоснащено майже дві третини системи зв'язку цифровими засобами й закуплено близько 6,5 одиниць засобів транкінгового зв'язку.

В рамках оборонного бюджету також планується закупити основні види речового майна та 238 одиниць медичної апаратури, забезпечити житлом близько 1,7 тис. сімей військовослужбовців, надати медичне й санаторне лікування 3 тис. 714 ветеранам та інвалідам війни, близько 10 тис. (9 тис. 756) військовослужбовців та членів їх сімей, у тому числі реабілітацію учасників АТО.

Як повідомлялося раніше, ДП «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» у Сумській області за підсумками 2016 року відремонтував і модернізував понад 20 ударних вертольотів Мі-24ПУ1.

Нагадаємо, що підрозділи ППО та артилерії Оперативно-тактичного угруповання «Південь» ЗСУ сьогодні, 20 січня, провели спільні заняття з бойової підготовки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: