Суд заарештував підозрюваних у замаху на Геращенка

Читать на русском
Шевченківський районний суд заарештував двох підозрюваних у підготовці замаху на нардепа Народного фронту Антона Геращенка на два місяці, без права внесення застави.
Антон Геращенко

Шевченківський районний суд заарештував двох підозрюваних у підготовці замаху на нардепа «Народного фронту» Антона Геращенка на два місяці, без права внесення застави.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«При виборі запобіжного заходу суд врахував як обсяг наведених слідчими і прокурорами доказів про причетність до планування та підготовки мого вбивства, так і факт того, що один з двох затриманих був достроково амністований окупаційною владою Криму і спецслужбами РФ для участі у підривній роботі проти України, що, до речі, зроблено вже не в перший раз», – йдеться в повідомленні.

Колишній ФСБшник працюватиме у СБУКолишній офіцер ФСБ Ілля Богданов, якого нещодавно викрали в Києві та намагалися вивезти до Росії, працюватиме у прес-центрі СБУ.

Наголошується, що згідно ст. 112 Кримінального кодексу України обом загрожує покарання до довічного ув'язнення.

«Підозрювані в організації моєї ліквідації є важливими свідками організації планомірного і цілеспрямованого державного тероризму з Російської Федерації», – написав він.

Нагадаємо, учора голова СБУ Василь Грицак розповів, що Служба безпеки запобігла замаху на життя нардепа Антона Геращенко. Замах планувався і координувався з території Росії. Ймовірний організатор замаху – громадянин Росії 1965 року народження, який жив на Харківщині, а в 2014 виїхав на територію, підконтрольну терористам «ЛНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: