ДПСУ заявила про затримання українця представниками ФСБ

Читать на русском
У Держприкордонслужбі України заявили, що російська ФСБ затримала громадянина України на адмінграніце з Кримом.

Державна прикордонна служба України заявила, що на адмінкордоні з окупованим Кримом росіяни затримали громадянина України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо».

«Ця ситуація була 5 січня. Цей громадянин, швидше за все, мав заборону на в'їзд на територію Російської Федерації. Він втратив паспорт або отримав на законних підставах документ, але на інші установчі дані. Відповідно, підстав для затримання громадянина у нас ніяких не було, а в ході фільтраційних заходів, можливо, представники російської влади на окупованій території встановили те, що цьому громадянину закритий в'їзд на територію Російської Федерації і він вже після зізнався, що отримав паспорт на чужі установчі дані», - повідомив речник ДПСУ Олег Слободян.

Держприкордонслужба України продовжує перевірку за фактом. Однак, можливості отримати дані про подальшу долю затриманого від представників прикордонної служби на території включеного півострова немає.

У вівторок 10 січня в прес-службі підконтрольного Кремлю кримського прикордонного управління ФСБ повідомили про затримання 5 січня громадянина України, який нібито змінив прізвище, щоб потрапити на півострів. 43-річний житель Херсонської області пред'явив паспорт, дані якого частково співпали з даними особи, в'їзд яким до Росії заборонений.

Нагадаємо, ДПСУ раніше задокументувала протиправну діяльність групи осіб, які налагодили канал незаконного переправлення між РФ і Україною через КПВВ «Чаплинка» на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: