Гопко розповіла, коли нормалізуються відносини між Україною та Росією

Читать на русском
Нормалізація відносин між Україною та РФ можлива лише після виведення всіх військ із тимчасово окупованого Донбасу та повернення Україні Криму.

Нормалізація українсько-російських відносин можлива лише після повернення Україні окупованих територій – Криму й частини Донбасу.

Про це заявила в кулуарах Верховної Ради в четвер керівник парламентського комітету в закордонних справах Ганна Гопко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Нормалізація відносин між Україною та Російською Федерацією можлива лише після виконання Росією низки вимог і своїх зобов'язань – це виведення всіх військ із тимчасово окупованого Донбасу, це повернення Україні Криму, тобто фактично відновлення територіальної цілісності та суверенітету України», – заявила Гопко журналістам.

За її словами, поки російські найманці та російські війська вбивають людей на сході України, поки «Росія – держава-агресор, Росія – держава-окупант, яка тимчасово окупувала Крим, жодних переговорів бути не може».

Близько 75% переселенців не повернуться на звільнений Донбас – Тука75% переселенців уже не повернуться на звільнену територію Донбасу. Про це розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

Раніше Гопко розповіла, як ОБСЄ легалізує анексію Криму.

Нагадаємо, що в період з 2014 до 2016 року громадянство Російської Федерації отримали майже 170 тис. громадян України, водночас статус біженця в РФ отримали лише близько 350 українців.

«Слово і Діло» зафіксувало 38 обіцянок народного депутата України та голови комітету Верховної Ради України в закордонних справах Ганни Гопко, 18 з яких вона виконала. Коефіцієнт її відповідальності – 47%. Із повним переліком обіцянок Гопко можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: