Гопко розповіла, як ОБСЄ легалізує анексію Криму

Читать на русском
Спільний звіт ОБСЄ та БДІПЛ про результати парламентських виборів у Росії може бути використаний для легалізації незаконного приєднання Криму до РФ, вважає Гопко.
Ганна ГопкоФото з відкритих джерел

Спільний остаточний звіт Організації з безпеки і співробітництва в Європі та Бюро демократичних інститутів і прав людини про результати парламентських виборів у Росії може бути використаний Москвою як доказ міжнародного визнання приєднання Криму.

Про це йдеться в заяві народного депутата Ганни Гопко, оприлюдненій на сайті Верховної Ради, передає «Слово і Діло».

«Звіт ... не висвітлює той факт, що вибори до Держдуми РФ незаконно проводилися російською окупаційною владою, в тому числі на території анексованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополь. Водночас результати цих незаконних виборів включені до звіту про вибори на території всієї РФ, що ставить під питання його достовірність і в майбутньому може бути використано агресором для легітимізації своїх дій. Такий підхід ОБСЄ може бути розцінений як прихована спроба легалізувати незаконну анексію частини території України», – застерегла нардеп.

Кремль «здасть» Донбас протягом півтора років – ТукаЄ всі ознаки того, що Росія не збирається утримувати окуповану частину Донбасу довше, ніж до середини 2018 року.

Вона ще раз нагадала, що українські народні депутати вважають результати осінніх виборів до Держдуми РФ незаконними через участь у них жителів окупованих Криму та Севастополя.

«Ми вважаємо такі вибори грубим порушенням законодавства, Конституції України, основних принципів і норм міжнародного права, статуту ООН, Гельсінкського заключного Акту, Будапештського меморандуму, резолюції ООН про територіальну цілісність України, а також інших міжнародно-правових актів», – підкреслила Гопко.

Нагадаємо, вчора кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен заявила, що приєднання Росією території півострова є законним.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: