Репутація дорожча за гроші: чи «малювала» PwC вартість застав для «Привату»?

Читать на русском
Євген Невмержицькийекономічний експерт

Компанії такого рівня, як PwC, немає сенсу себе дискредитувати. Така ймовірність є практично нульовою.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів кандидат економічних наук Євген Невмержицький, аналізуючи заяву НБУ про те, що міжнародна аудиторська компанія PwC оцінювала застави в «ПриватБанку» набагато більше за їхню реальну вартість.

«PwC має світову репутацію, а її послуги коштують дуже дорого. Заяву НБУ можна оцінювати як завгодно, але з урахуванням того, що на його керівництво відкриті кримінальні справи, які не просуваються, але підтверджені судами, бізнесом та вкладниками, що втратили гроші», – розмірковує експерт.

Репутація PwC коштує дуже дорого. Вони беруть гроші за те, що говорять правду. Їм просто немає сенсу «малювати». Ціна PwC більша, ніж ціна всього «Привату».

«Висновок PwC – це остання інстанція в світі. Якщо НБУ вже сперечається з такою компанією, висуває звинувачення, то має надати результати розслідування, докази, залучити документи підтвердження. Якщо наш бізнес можна ще й у такий спосіб обманювати, то що далі? Це одна з найбільш високорепутаційних компаній у світі», – пояснює фахівець.

Сергій ТарутаНародний депутат України
Тарута пообіцяв подати заяву до НАБУ щодо діяльності Гонтаревої та її заступниківСказано 17 листопада 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

PriceWaterhouseCoopers належить до «великої четвірки» глобальних аудиторів, разом із E&Y, Deloitte та KPMG. В Україну ці гравці міжнародного ринку, аудитори «першого класу» прийшли ще на початку 1990-х років. Проте НБУ пропонує закрити філію компанії в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: