Націоналізація ПриватБанку збільшила держборг на третину

Читать на русском
Кожен з працюючих в Україні повинен кредиторам 116,7 тис грн. ПриватБанк в цій сумі становить 6,6 тис грн.

Націоналізація ПриватБанку привела до зростання державного боргу до 82% ВВП (близько $71 млрд) станом на кінець грудня 2016.

Про це повідомляється на сторінці Facebook проекту CASE Україна «Ціна держави», передає «Слово і Діло».

«Міністерство фінансів України відзвітувало, що в листопаді державний борг трохи скоротився. На 1,2% до $ 67,54 млрд. Напевно це була б порція позитиву, якби ми не знали, що ПриватБанк націоналізовано і на його докапіталізацію вже було випущено 107 млрд грн ОВДП», – йдеться в повідомленні.

Згідно з підрахунками, борг виріс і на кінець грудня склав близько 82% ВВП (близько $71 млрд).

АМКУ оштрафував «ПриватБанк» на 82 тисячі гривеньАнтимонопольний комітет України оштрафував ПАТ ПриватБанк на 82,6 тисячі гривень за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

«Всього за рік борг виріс приблизно на 300 млрд грн – найбільші частини цього приросту: це позика МВФ ($1 млрд), розміщення єврооблігацій ($1 млрд). Докапіталізація ПриватБанку дала більше третини зростання боргу в минулому році», – відзначають аналітики проекту «Ціна держави».

Така тенденція означає, що зобов'язання кожного працюючого за 2016 зросли на 20,5 тис. грн. Тепер кожен з працюючих в Україні повинен кредиторам 116,7 тис грн. Приватбанк в цій сумі становить 6,6 тис грн.

Як повідомлялося в грудні, Національний банк України виділив ПриватБанку 10 мільярдів гривень кредиту рефінансування для підтримки ліквідності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: