Експерт оцінив шанси продати «ПриватБанк»

Читать на русском
Олександр ЖолудьНезалежний економічний експерт

Черга за купівлею «ПриватБанку» не вишикувалась, і найближчим часом ніхто не захоче викласти ту суму, яка потрібна для його докапіталізації.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів економіст, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь, аналізуючи завершальний етап формування нової управлінської команди в «ПриватБанку» та продаж фінустанови наступного року, як запланували в Мінфіні.

«У найближчій перспективі не буде охочих придбати «ПриватБанк». Ситуація ускладнюється тим, що на сході триває війна, економіка зрушень не дає, ані зовнішні, ані внутрішні інвестори грошей не мають», – розмірковує аналітик.

Крім того, додає він, зовнішні інвестори, великі іноземні банки, зокрема, «Аваль», іще після кризи 2008-2009 років заявляли, що надто розширились на ринки, що розвиваються, та будуть згортатися.

Більшість іноземних банків хотіли піти з України ще до кризи та війни на Донбасі.

Відповідно зараз, переконаний експерт, очікувати, що ситуація зміниться, а тим паче, що знайдеться інвестор, який дасть кошти за «ПриватБанк», просто недоречно.

«Реальна ситуація така, що покупців немає, а що відбувається всередині банку зараз, що там на балансі, мабуть навіть співробітники не знають, а публіка – тим більше. Якість портфеля банку під питанням», – резюмував він.

Додамо, керівництво НБУ допускає старт продажу «ПриватБанку» не раніше ніж за три роки.

Тим часом Президент України Петро Порошенко запевнив, що держава гарантує клієнтам ««ПриватБанку» недоторканність та цілісність їхніх вкладів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: