Аптеки мають шанс продати дорогі ліки лише до лютого – Супрун

Читать на русском
Аптеки зобов'язали вивішувати прайси з цінами, щоб люди їх не шукали. Перевіряти дотримання цієї норми буде Державна служба з лікарських засобів.

Міністерство охорони здоров'я дає аптекам один місяць на реалізацію медикаментів, куплених за завищеними цінами.

Про це під час брифінгу заявила в. о. голови МОЗ Уляна Супрун, передає «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Буде один місяць, січень, коли аптеки зможуть продавати ті ліки, які вони закупили за завищеними цінами минулого року. Ми до 1 лютого дозволяємо, щоб вони розпродали все, що в них було на складі. Але нові ліки, які вони закуповують і привозять до себе, вже мають бути за зниженими цінами», – заявила Супрун.

За словами заступника міністра Романа Ілика, порядок встановлення референтної ціни на ліки зараз узгоджується з Мінекономіки.

«Після узгодження цей наказ проходить юстування. Після юстування всі ціни, які нами визначені щодо п'яти референтних країн, вони реально в нас є. Залишилася тільки технічна формальна річ, яка стосується того, щоб їх можна було оприлюднити на сайті МОЗ. Коли ці технічні процедури будуть виконані, на сайті Міністерства охорони здоров'я ці референтні ціни будуть встановлені», – зазначив він.

Гройсман обіцяє знизити ціни на медикаментиСказано 22 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Супрун зазначила, що є вимога зобов'язати аптеки вивішувати прайси з цінами, щоб люди їх не шукали. Перевіряти дотримання цієї норми буде Державна служба з лікарських засобів.

Нагадаємо, що на початку грудня програма розвитку ООН ЮНІСЕФ доставила першу партію ліків, закуплених за державними програмами лікування за кошти Бюджету 2016 року.

Як повідомлялося раніше, в Держбюджеті на 2017 рік загальні витрати на охорону здоров'я збільшуються на 8,2 мільярда гривень.

«Слово і Діло» зафіксувало 14 обіцянок виконувача обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун, з яких вона виконала три. Коефіцієнт її відповідальності – 21%. Із повним переліком обіцянок Супрун можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: