Дефіцит Пенсійного фонду сягнув 142 мільярдів гривень

Читать на русском
Загальний бюджет Пенсійного фонду становить 284 млрд грн, а надходження від єдиного соціального внеску мають покрити 142,5 млрд грн зобов'язання держави перед громадянами.

Кабінет міністрів України затвердив бюджет Пенсійного фонду України на 2017 рік із дефіцитом майже 142 млрд грн.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Обсяг дотації, яку ми з Державного бюджету направляємо до Пенсійного фонду, знижується зі 145 мільярдів до 141,5 мільярда гривень», – пояснив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

При цьому загальний бюджет Пенсійного фонду становить 284 млрд грн, а надходження від єдиного соціального внеску мають покрити 142,5 млрд грн зобов'язання держави перед громадянами, що на більш ніж 30 млрд грн більше за показник 2016 року.

Дохідна частина бюджету Пенсійного фонду затверджена в сумі 284 млрд 009,1 млн грн, видаткова частина – в сумі 283 млрд 168,5 млн грн. Залишок коштів на кінець року складе 840,6 млн грн.

Пенсійний і трудовий стаж: експерт розповів про основну прогалину пенсійної реформиЕксперт із питань пенсійного забезпечення розповів, якими мають бути першочергові кроки для реалізації пенсійної реформи.

Відзначимо, що в грудні були підвищені 70% пенсій громадян України в зв'язку зі збільшенням розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

Раніше міністр соціальної політики України Андрій Рева заявляв, що в 2025 році лише 8% чоловіків і 10% жінок зможуть отримувати пенсію за віком.

«Слово і Діло» зафіксувало 15 обіцянок міністра соціальної політики України Андрія Реви, 5 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 33%. З повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: