Європарламент не зміг обрати президента в першому раунді

Читать на русском
Європарламент не зміг обрати президента в першому раунді голосування. Лідирує представник групи Європейської народної партії Антоніо Таяні, друге місце – в лідера групи Альянсу соціалістів та демократів Джанні Піттелла.
Фото: Reuters

Європейський парламент не зміг обрати президента в першому раунді голосування.

Про це повідомляє УНІАН, пише «Слово і Діло».

За результатами голосування в першому раунді лідирує представник групи Європейської народної партії Антоніо Таяні, який набрав 274 голоси.

Відповідні результати сьогодні в Страсбурзі в рамках голосування оголосив президент ЄП Мартін Шульц. Перед голосуванням він також повідомив, що лідер групи «Альянсу лібералів та демократів» Гі Верховстадт зняв свою кандидатуру.

Шульц розповів, що загалом у голосуванні взяли участь 718 депутатів, недійсними визнані 35 голосів.

Шульц не змагатиметься за крісло канцлера НімеччиниЧинний президент Європарламенту Мартін Шульц не очолюватиме партію німецьких соціал-демократів на виборах до Бундестагу, що відбудуться восени 2017 року.

«Це означає, що абсолютна більшість становить 342 голоси. Це необхідно для перемоги в першому раунді», – констатував президент ЄП.

Друге місце за результатами голосування посів лідер групи «Альянсу соціалістів та демократів» Джанні Піттелла, який набрав 183 голоси.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чинний президент Європарламенту Мартін Шульц офіційно оголосив імена семи кандидатів на посаду нового очільника ЄП.

Зазначимо, що в грудні Європарламент вирішив розробити нову стратегію відносин з РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: