Японія передала Україні медичне обладнання

Читать на русском
Госпіталь Державної прикордонної служби отримав від уряду Японії діагностичне медобладнання.

Клінічний госпіталь Державної прикордонної служби отримав від уряду Японії діагностичне обладнання на суму 22,5 мільйона гривень. У церемонії передачі брав участь Петро Порошенко і посол Японії в Україні Сігекі Сумі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Президента України.

Серед переданого обладнання Комп'ютерний томограф Toshiba 2016 року, відеоендоскопічної комплект Olympus, Цифрова рентгенівська система Calypso. Донором проекту виступило Уряд Японії за сприяння Офісу проектної підтримки ООН (UNOPS). Загальний бюджет склав 22 млн 502 тис грн.

Як повідомив Президенту начальник відділення діагностики госпіталю ДПСУ Василь Петренко, нове обладнання дозволить здійснювати високоточну діагностику і надавати якісну медичну допомогу, в першу чергу пораненим воїнам АТО, які прибувають в медустанову на лікування, ветеранам АТО, прикордонникам та членам їх сімей. Всі послуги для них будуть надаватися безкоштовно.

«Змінюється підхід до лікувально-діагностичного процесу», - констатував він.

Президент і Посол Японії в Україні ознайомилися з кабінетом комп'ютерної томографії, оглянули обладнання відділення променевої діагностики, зокрема нову рентгенівську систему, відеоендоскопічної комплект, а також перевірили умови роботи медичного персоналу.

«Сьогоднішня передача медичного обладнання є не тільки прикладом співпраці України, Організації об'єднаних націй і Японії, але і першою подією Року Японії в Україні, символізує тісний контакт між Україною і Японією», - сказав Порошенко.

Нагадаємо, з початку російської агресії Японія надала Україні допомогу, загальний розмір якої становить $ 1,85 млрд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: