Поліція України створює агентурну мережу

Читать на русском
В останні місяці агентурна мережа ослабла, і силовики часто залишалися без найважливішої оперативної інформації, що впливає на успішність розслідувань.

Українські поліцейські після тривалої перерви знову почали формувати мережу таємних інформаторів для кримінальної розвідки і карного розшуку.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Сегодня».

Близько 9 місяців поліція фактично не мали права напрацьовувати і містити агентсеть. В результаті втратила контакти з багатьма колишніми інформаторами. Переатестація поліцейських теж внесла свою лепту – багато міліціонерів її не пройшли і були звільнені, забравши з собою агентурні напрацювання.

Провал став наслідком несвоєчасного внесення до них змін в закон про оперативно-розшукову діяльність. На внесення всіх цих змін, підготовку нових нормативів пішло близько півроку.

Але з недавнього часу карний розшук почав зміцнювати «оборону», обзаводячись новими інформаторами. Тим більше про пріоритет роботи з таємними агентами в минулому році заявляв навіть член колегії МВС Антон Геращенко, уточнюючи, що вважає мізерним винагороду в 2 тис. грн на місяць для тих, хто постійно ризикує заради важливої ​​інформації.

Бурбак обіцяє підвищити зарплату військовимСказано 6 вересня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Збільшення «гонорарів» для інформаторів зараз активно обговорюється. Всім зрозуміло, що заради суми в 2 тисячі гривень більшість «агентів» працювати не будуть. Але поки що збільшених сум не виплачували – бюджет почав працювати тільки з 1 січня», – розповіли силовики.

Нагадаємо, що Національна поліція України має намір до кінця січня оголосити додатковий набір в патрульні поліцейські.

Раніше повідомлялося, що запуск дорожньої патрульної служби в Україні заплановано на літо 2017 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: