В Україні зафіксована рекордна врожайність цукрових буряків

Читать на русском
У 2017 році посівна площа під цукровим буряком збільшиться в порівнянні з минулим на 15-20 відсотків, так що можна очікувати і зростання показників виробництва.

Українські виробники цукру завершили сезон виробництва із загальним обсягом 2,008 млн тонн цукру і найбільшою за останні роки врожайністю цукрових буряків, яка склала 48,1 т/га (43,6 т/га в минулому сезоні).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ShareUAPotential.

Якщо в 2010 році посівна площа становила 501 га при врожайності 27,4 тонни з гектара, то в 2016 році посівна площа скоротилася майже в два рази – до 284 га при врожайності 48,1 тонни з гектара. Обсяг врожаю при цьому зберігся на однаковому рівні: 13 млн 749 тис. тонн у 2010 році проти 13 млн 660 тис. тонн в 2016 році.

«Всі ці чинники привели до досить гарних показників виробництва цукру, незважаючи на те, що спочатку посівна площа під цукровим буряком було нижче середньої протягом останніх років», – підкреслюється в повідомленні.

У поточному сезоні вихід цукру також склав рекордні 14,7% (проти 14,1% рік тому).

Скасування держконтролю призвело до подорожчання соціальних продуктів – торгові мережіПісля експерименту зі скасуванням державного регулювання цін на продукти харчування соціальні продукти в Україні дорожчали сильніше, ніж очікувалося.

З огляду на хорошу прибутковість виробництва цукру в поточному сезоні, очікується, що в новому році посівна площа під цукровим буряком збільшиться в порівнянні з минулим на 15-20%, так що можна очікувати і зростання показників виробництва.

Відзначимо, що експорт цукру з України склав близько 466 тис. тонн за підсумками 2016 року, що перевищує обсяг експорту в 2015 році більш ніж в чотири рази.

Як повідомлялося раніше, Національна асоціація виробників цукру України має наміри домовитися про постачання цукру на найбільший світовий ринок, яким є Китай.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: