Україна наростила експорт цукру в чотири рази

Читать на русском
За даними митної статистики в 2016 році експорт цукру з України склав близько 466 тис. тонн.

Експорт цукру з України склав близько 466 тис. тонн за підсумками 2016 року, що перевищує обсяг експорту в 2015 році більш ніж у чотири рази.

У грошовому еквіваленті сума експорту – $230 млн, передає «Слово і Діло» з посиланням на дані Державної фіскальної служби України.

У грудні експорт склав 130,6 тис. тонн, з початку нового сезону (протягом вересня-грудня) – більш ніж 345 тис. тонн. Раніше очікувалося, що експорт в поточному сезоні загалом складе від 400 до 500 тис. тонн, з огляду на результат перших чотирьох місяців сезону, можна очікувати, що експорт буде ближчим до другого значення.

Україна наростила експорт соняшникової оліїУкраїнські виробники восени 2016 року експортували на третину більше соняшникової олії, ніж в 2015.

Відзначимо, що за інформацією асоціації «Укрцукор», в поточному сезоні виробництво цукру в Україні вже перевищило 2 млн тонн. Загальне внутрішнє споживання цукру оцінюється в 1,5-1,6 млн тонн (перехідний залишок минулого сезону – трохи більше, ніж 200 тис. тонн).

Як повідомлялося раніше, Національна асоціація виробників цукру України має наміри домовитися про постачання цукру на найбільший світовий ринок, яким є Китай.

Також ціна на цукор залишилася незмінною після скасування Кабміном державного регулювання цін і становить 12,8-13,6 грн/кг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: