Україна домовляється з Китаєм про постачання цукру

Читать на русском
Китай є й залишатиметься найбільшим покупцем цукру в світі, Україна має всі шанси заповнити цю нішу.

Національна асоціація виробників цукру України має наміри домовитися про постачання цукру на найбільший світовий ринок, яким є Китай.

Переговори про це будуть вестися українською торговою місією в КНР у рамках однієї з найбільших продовольчих виставок азіатського регіону ANUFOOD China 2016 з 16 до 18 листопада, повідомляє «Слово і Діло».

«Азіатські ринки є досить перспективними для вітчизняних виробників, зокрема Китай, який є найбільшим імпортером цукру в світі. За прогнозами, в 2016/2017 маркетинговому році внутрішнє споживання цукру в Китаї складе понад 15,4 мільйона тонн при його виробництві на рівні 9,2 мільйона тонн. Тобто дефіцит, який буде покритий за рахунок імпорту, складе 6,2 мільйона тонн», – зазначила Руслана Бутило, керівник аналітичного відділу «Укрцукру».

Для України налагодити експорт цукру стає актуальним завданням, оскільки виробництво цукру в поточному сезоні зросте до 2 млн т, тоді як потреби внутрішнього ринку оцінюються в 1,5 млн т. Ситуацію обтяжують і перехідні залишки на кінець маркетингового року на рівні 330 тис. т.

Китайський юань стане резервною валютою МВФ, посунувши євроЗ 1 жовтня 2016 року в світі будуть офіційно діяти вже не чотири, як останні півтора десятиліття, а п'ять резервних валют – до американської, європейської, британської та японської валют долучиться китайський юань.

«В Європу поставляти дуже важко, оскільки квоти на безмитні поставки все ще залишаються на рівні 20 тисяч тонн, тому нашим пріоритетом зараз є Азія», – підтверджує генеральний директор ТОВ «Юкрейніан Шугар Компані» Володимир Палієнко.

Нагадаємо, що в рамках ANUFOOD China 2016 на українському національному стенді буде представлена ​​продукція молочної, м'ясної, цукрової та олійно-жирової промисловості.

Як повідомлялося раніше, Україна зможе закріпити за собою геополітичну позицію першої європейської країни на «Шовковому шляху».

Нагадаємо, що українські пивовари планують завоювати полки китайських магазинів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: