У Німеччині зрівняють зарплати чоловіків і жінок

Читать на русском
Уряд Німеччини схвалив законопроект про зрівняння заробітних плат чоловіків і жінок країни.

Уряд Німеччини підтримав законопроект, який повинен ліквідувати гендерний розрив в оплаті праці через прирівнювання зарплат чоловіків і жінок.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

Видання зазначає, що, за словами міністра ФРН у справах сім'ї Мануели Швезіг, настав час «скасувати табу на публічне обговорення розміру зарплат».

«Законопроект дозволить співробітникам компаній, де працюють понад 200 осіб, бачити, скільки їх колеги в рамках однієї компанії заробляють на еквівалентній позиції», - йдеться в повідомленні.

Також схвалений урядом законопроект передбачає, що підприємства, де працює понад 500 співробітників, повинні будуть регулярно публікувати оновлення інформації про структуру і розмір заробітної плати працівників і «показати, що вони дотримуються однакових правил оплати праці, незалежно від статі працівника».

Відзначається, що в Німеччині чоловіки в середньому заробляють на 21% більше, ніж жінки, тоді як середній показник по ЄС різниці в оплаті праці чоловіків і жінок становить 16,5% за даними 2015 року.

Нагадаємо, середньомісячна заробітна плата чоловіків в Україні за перші 9 місяців 2016 року становить 5789 грн, що на 1488 грн (понад 25%) більше, ніж у жінок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: