В Німеччині відзначили рекордне скорочення безробіття

Читать на русском
У Німеччині відзначається найнижчий за останню чверть століття відсоток безробітних громадян.

У ФРН відзначили рекордне за останні 25 років зниження безробіття - до 6,1% населення, або 2, 691 млн осіб.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Відзначається, що в 2016 році в Німеччині нараховувалося в середньому близько 2 млн 691 тис. безробітних - на 104 тис. менше, ніж роком раніше. Такі дані оприлюднило у вівторок, 3 січня, Федеральне агентство з праці.

В цілому по країні безробіття знаходиться на рекордно низькому за останні 25 років рівні в 6,1 відсотка (мінус 0,3 процентних пункту), уточнюють у відомстві.

«Позитивна динаміка в цій сфері зберігалася до кінця року... Попит на нових співробітників залишається дуже високим», - констатував глава Федерального відомства з праці Франк-Юрген Вайзе (Frank-Jürger Weise).

У грудні минулого року в ФРН зафіксували невелике зростання безробіття. Однак експерти нагадують, що це характерно для зимового періоду, коли традиційно скорочується кількість фахівців, що працюють на відкритому повітрі. Число осіб, які не мають роботи, зросла на 36 тис. - До 2 млн 568 тис. Осіб.

Нагадаємо, глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив про те, що Євросоюз переживає глибоку кризу, але він сподівається, що після виборів в Нідерландах, Франції та Німеччини політики, які прийдуть до влади, не допустять згортання процесів європейської інтеграції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: