Парламент Туреччини схвалив перехід до президентської форми правління

Читать на русском
Парламент Туреччини схвалив низку поправок до Конституції, в тому числі перехід до президентської форми правління.
Фото: aa.com.tr

Великі національні збори Туреччини схвалили низку поправок до Конституції, в тому числі перехід до президентської форми правління.

Про це пише агентство Anadolu, повідомляє «Слово і Діло».

Повідомляється, що пакет поправок до Конституції нараховує 18 пунктів, а сьогодні парламент ухвалив поправки, які стосуються повноважень президента. Таким чином, президент отримує можливість призначати й знімати з посад міністрів, звільняти суддів Верховного суду. Також скасована вимога про неможливість суміщення посади президента з головуванням у політичній партії.

Турецький парламент схвалив проект щодо розширення повноважень ЕрдоганаПарламент Туреччини рано вранці в п'ятницю, 30 грудня, підтримав проект закону про зміни до Конституції країни.

Зазначимо, конституційні поправки також пропонують знизити вік для кандидатів у депутати з 25 до 18 років та збільшити кількість депутатів парламенту з 550 до 600. Якщо за внесення змін до Конституції проголосує більшість, поправки винесуть на референдум. Реформу можуть провести без нього, якщо за неї проголосують понад 367 депутатів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Туреччині поліція розігнала акцію протесту проти розширення повноважень Ердогана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: