В Україні засуджено 31 російського військовослужбовця – Матіос

Читать на русском
Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що за час проведення АТО був засуджений 31 військовослужбовець РФ.

Понад 4 тисяч осіб маютьдопитати прокурори в рамках збору доказів агресії Кремля проти України.

Про це розповів головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає «Слово і Діло».

Випускників військових кафедр залучатимуть до служби в АТО добровільноВипускників військових кафедр цивільних ВНЗ будуть призивати на службу в АТО тільки добровільно.

За його словами, всіх цих людей вдалося звільнити з полону бойовиків, тому їхні свідчення використовують у міжнародному кримінальному суді. Крім того, серед доказів на користь України є й свідчення російських військовослужбовців.

«У нас є вироки суддів щодо військовослужбовців РФ. Всі бачили, Александров і Єрофеєв – вони засуджені до 12 і 14 років і не оскаржили ці вироки, бо їх обмінювали. Про що це говорить? Вони визнали свою провину й те, що брали участь в агресивній війні проти нашої держави на території нашої держави – це беззаперечні докази. І таких фактів я міг би навести багато. 57 осіб засуджені, з них 31 військовий РФ – вироки українського суду. Обвинувальні акти направлені до суду щодо ще 27 осіб», – повідомив Матіос.

Раніше політолог розповів «Слову і Ділу» про те, як оборонний мур перетворився на головну недобудову на українському кордоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: