В Мінфіні ліквідацію податкової міліції назвали помилкою

Читать на русском

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що ліквідація податкової міліції - помилка.
Олександр Данилюк

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що ліквідація податкової міліції була технічною помилкою. Глава відомства також пообіцяв найближчим часом ініціювати прийняття закону про фінансову поліції.

Як передає «Слово і Діло», про це Данилюк написав на своїй сторінці в Facebook.

«Ліквідація податкової міліції та створення фінансової поліції - один з ключових пріоритетів Мінфіну. На це дуже чекає бізнес. Податкова міліція однозначно повинна бути ліквідована. Ми планували зробити це разом зі створенням новою не силовий, а дійсно ефективної аналітичної фінансової поліції», - сказав міністр.

12 років порожніх обіцянок: хто з українських політиків обіцяв ліквідувати податкову міліцію?«Слово і Діло» відслідкувало момент, відколи українські політики спекулюють на питанні ліквідації податкової міліції.

Він додав, що в кінці 2016 року через технічну помилку Верховна Рада фактично оголосила податкову міліцію поза законом вже з 1 січня 2017 року, що привернуло увагу до однієї з найважливіших реформ для бізнесу.

Данилюк також заявив, що в найближчі дні Мінфін внесе на розгляд уряду законопроект про створення фінансової поліції, якого чекає бізнес, і про який також говориться в меморандумі з МВФ.

Нагадаємо, раніше нардеп Ніна Южаніна заявила, що через неуважність авторів змін до Податкового кодексу з 1 січня 2017 року податкова міліція в Україні знаходиться поза законом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: