Податківці зібрали рекордний ПДВ в історії України

Читать на русском
Це стало можливим завдяки ефективній роботі ДФС у напрямку детінізації економіки. Загалом цьогоріч спостерігається щомісячне зростання декларування й сплати ПДВ.

Співробітниками Державної фіскальної служби України в грудні зібраний рекордний розмір податку на додану вартість в історії України – 16,5 млрд грн.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова ДФС Роман Насіров, передає «Слово і Діло».

«У грудні задекларована рекордна сума нарахування ПДВ – 16,5 мільярдів гривень. Таким чином, зафіксований найбільший показник за всю історію адміністрування цього податку», – написав він.

За його словами, це стало можливим завдяки ефективній роботі ДФС у напрямку детінізації економіки. «Результатом відпрацювання ризикових операцій суб'єктів господарювання є збільшення обсягів декларування ПДВ», – підкреслив він.

Загалом цьогоріч спостерігається щомісячне зростання декларування й сплати ПДВ. У першій половині 2015 року середньомісячна оплата була на рівні 8 млрд грн.

Нагадаємо, що за 9 місяців 2016 року надходження до місцевих бюджетів склали понад 104 млрд гривень, забезпечивши таким чином приріст платежів до місцевих бюджетів на 47,4% або майже на 34 млрд грн порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України схвалив три законопроекти щодо змін до Податкового, Митного та Бюджетного кодексів.

«Слово і Діло» зафіксувало 26 обіцянок голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова, 8 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності очільника ДФС – 31%. Із повним переліком його обіцянок можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: