Німеччина виділяє додаткові кошти на переселенців в Україні

Читать на русском
Німеччина виділить 2,313 млн євро на гуманітарну допомогу переселенцям з окупованих територій України протягом 2017-2018 років.

Федеральний уряд Німеччини виділить 2,313 млн євро на проекти надання гуманітарної допомоги для переселенців в Україні в 2017-2018 роках.

Ці проекти реалізує Diakonie Katastrophenhilfe, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу посольства Німеччини в Україні.

«Заходи допомоги, передбачені на поточний і наступний роки, охоплюють роздачу продуктів харчування, гігієнічних пакетів і предметів щоденного вжитку, психосоціальні консультації, а також підвищення кваліфікації та тренінги з метою поліпшення шансів на ринку праці та сприяння самозайнятості», – йдеться в повідомленні.

Допомога в першу чергу надаватиметься соціально вразливим групам населення, зокрема внутрішньо переміщеним особам. Проект буде реалізований на підконтрольних українській владі частинах Донецької та Луганської областей, а також у Харківській і Дніпропетровській областях.

Як зменшувалася кількість переселенців із Донбасу та Криму за підсумками рокуЗгідно з останніми даними Міністерства соціальної політики України, станом на 8 грудня зафіксовано 1 млн 654 тис. 845 переселенців з окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Криму та Севастополя на вільні території України.

У посольстві уточнили, що в 2015-2016 роках Diakonie Katastrophenhilfe здійснила низку проектів гуманітарної допомоги в Україні на суму майже 260 тис. євро власних коштів, а також на кошти, виділені федеральним урядом (2,5 млн євро).

Як повідомлялося, в Державному бюджеті на 2017 рік на щомісячну соціальну допомогу вимушеним переселенцям передбачено понад 3 млрд грн або більше 36 млрд грн на весь рік.

Також Кабінет міністрів України збільшив на 479 млн 253,8 тис. грн витрати на щомісячну адресну допомогу тимчасово переміщеним особам.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: