СБУ визначає правову оцінку оприлюденню списків Савченко – Тандіт

Читать на русском
Радник голови СБУ Юрій Тандіт заявив, що депутат Надія Савченко порушила низку норм українського законодавства, оприлюднивши свій список полонених.
Юрій Тандіт

Депутат Надія Савченко порушила низку норм українського законодавства, оприлюднивши свій список полонених.

Про це заявив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт в ефірі «5 каналу», повідомляє «Слово і Діло».

«В цій ситуації порушена досить велика кількість правових норм. Зараз СБУ визначає правову оцінку того, що сталося. Ми говоримо про закон про персональні дані людини, в міжнародній практиці це неприпустимо», – зазначив представник СБУ.

За його словами, найближчим часом СБУ дасть «правову оцінку того, що вона зробила».

У списках Савченко є загиблі й ті, кого вже звільнили – СБУОприлюднені нардепом Надією Савченко списки українських заручників, яких утримують бойовики, є некоректними.

«Нам зараз уже телефонують із міжнародних організацій, колеги з-за кордону – не можна надавати таку інформацію без дозволу родичів. Надя або її помічники обдзвонювали близьких, рідних, матерів? Питали, чи готові вони дати згоду або хочуть вони, щоб прізвища їхніх синів почали зараз усюди розкручувати, в тому числі за лінією зіткнення? Є закон про боротьбу з тероризмом,. У цій ситуації вона як посадова особа не мала права називати імена наших захисників відкрито», – додав Тандіт.

Нагадаємо, 10 січня Савченко оприлюднила списки заручників на непідконтрольних владі України територіях Донбасу, українських політв'язнів, утримуваних у російських в'язницях та в окупованому Росією Криму, а також список осіб, яких керівництво терористів «ДНР» та «ЛНР» хоче отримати від української сторони.

У СБУ назвали оприлюднені списки Савченко некоректними. Після цього нардеп опублікувала «скоригований» список.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: