Савченко оприлюднила списки полонених на Донбасі з обох боків

Читать на русском
Народний депутат оприлюднила в своєму Facebook списки всіх полонених, яких вимагає звільнити як Київ, так і самопроголошені республіки Донбасу.
Надія СавченкоФото: news-front.info

Народний депутат Надія Савченко оприлюднила на своїй сторінці в Facebook списки всіх полонених, яких вимагають до обміну як Київ, так і представники самопроголошених «Донецької та Луганської республік».

Нардеп зазначила, що відкритість процесу обміну допоможе досягти прогресу в цьому питанні, передає «Слово і Діло».

На її думку, має відбутися класичний обмін у три етапи: під час першого етапу мають бути обміняні ті люди, що наявні в списках полонених як у Києва, так і в «ДНР»/«ЛНР»; під час другого тих, хто лишився у списках, необхідно шукати у в’язницях та інших місцях утримання, і, нарешті, під час третього, слід визнати всіх, кого не вдалося знайти, мертвими або зниклими безвісти.

«Після чого починається робота з розшуку захоронень, ексгумації, ідентифікації й перепоховання загиблих. І цей найважчий момент влада повинна буде пояснити рідним тих, кого вона посилала на смерть», – додала Савченко.

У «ДНР» не знають, кого звільнила СавченкоЗвільнення двох жінок з полону бойовиків було здійснене за наказом Москви, при цьому представники ДНР не знали, кого вони відпускають.

Народний депутат зазначила, що, за її даними, українська сторона подала запит на 129 полонених на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, з яких в ОРДЛО підтверджують лише 42. «Ще Україною розшукується 494 безвісти зниклих. Вони пропорційні обміну на ув'язнених в Україні за списками, які запрошують представники окупованих, Росією, територій Донецької й Луганської областей України. Від «ДНР» у списках таких людей 524, а від «ЛНР» – 377 людей. Частину людей із цих списків українська сторона також підтверджує – приблизно 256. За таких розкладі маємо перший етап обміну підтверджених осіб з обох боків – це 42 на 256», – розповіла Савченко.

Нагадаємо, 27 грудня Надія Савченко заявила про створення власної політичної сили – громадської платформи РУНА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: