МВФ проведе засідання з приводу України протягом найближчих тижнів

Читать на русском
Міжнародний валютний фонд розгляне питання надання Україні наступного траншу згідно з програмою розширеного фінансування (EFF) протягом найближчих тижнів.

Міжнародний валютний фонд розгляне питання надання Україні наступного траншу згідно з програмою розширеного фінансування (EFF) протягом найближчих тижнів.

Про це повідомив на брифінгу офіційний представник МВФ Джеррі Райс, інформує «Слово і Діло».

«Конкретної дати (засідання ради директорів – Ред.) поки немає, але ми очікуємо, що це буде найближчими тижнями, і я поясню чому. Тому що ми бачимо хороший прогрес у третьому перегляді програми співробітництва на 17,5 мільярдів доларів. Ухвалено збалансований бюджет, який містить цілі нашої програми співпраці», – заявив Райс.

Україна отримала другий транш від ЄС у 55 мільйонів євроУкраїна отримала другий транш фінансової допомоги Євросоюзу в сумі 55,125 млн євро в рамках угоди про фінансування, укладеної між урядом України і Європейською комісією в 2014 році.

За його словами, менеджмент Фонду перебуває в постійному контакті з українською владою.

Він також зазначив, що необхідно переглянути меморандум про співпрацю й вирішити питання в енергетичному секторі.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Україна отримала від МВФ третій транш кредиту в розмірі 1 млрд дол. Два попередніх транші були отримані в 2015 році.

Україна сподівалася, що до кінця 2016 року буде ще один перегляд кредитної програми й МВФ виділить четвертий транш на 1,3 млрд дол. Але цього не сталося через затримку з ухваленням Державного бюджету. Водночас голова Нацбанку Валерія Гонтарева сподівається на отримання четвертого траншу МВФ у січні-лютому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: