Гройсман створить робочу групу для оцінки стану космічної галузі України

Читать на русском
Кабінет міністрів України створює спеціальну робочу групу для аналізу ситуації в космічній галузі та вироблення механізмів підвищення ефективності її управління.

Кабінет міністрів України створює робочу групу, яка вивчатиме проблеми та потреби космічної галузі України.

Про це сьогодні, 18 листопада, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає «Слово і Діло».

«Космічна галузь у нашій країні має отримати серйозну підтримку, але вона має бути не така, як кілька років тому, коли кошти виділялися, а потім – ані грошей, ані реального стану речей. Я вдячний парламенту, що вчора був підтриманий закон, який дозволить «розшити» 400 мільйонів боргів «Південмашу», – сказав Гройсман.

За його словами, цього тижня була проведена закрита нарада за участю представників космічної галузі.

Порошенко: Україна створить нові комплекси ракетного озброєння і засоби космічної розвідкиПрезидент України Петро Порошенко заявив, що Україна буде розробляти нове ракетне озброєння і засоби космічної розвідки.

«Я зараз створюю невелику робочу групу – хочу розібратися, що відбувається в космічній галузі: які проекти, які є проблеми, скільки нам треба ресурсів, та їхні джерела. Це все вимагає відповіді, тому що в галузі навіть немає ефективного управління», – зазначив Гройсман.

Він також зазначив, що Державному космічному агентству було доручено знайти ресурси, щоб закрити заборгованість «Південмашу» з виплати заробітної плати.

«Треба виводити з кризи, вони мають величезні можливості й потенціал», – підкреслив прем'єр-міністр.

Раніше стало відомо, що перший український телекомунікаційний супутник «Либідь» збираються вивести на орбіту вже наступного року.

Нагадаємо, що космічна галузь України збільшила виробництво на 47%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: