Французький суд не вважає дружбу через Facebook справжньою

Читать на русском
Касаційний суд Франції офіційно оголосив друзів в Facebook несправжніми, а також дружбу за допомогою соцмережі.

Касаційний суд Франції ухвалив рішення, згідно з яким дружба в соціальних мережах зовсім означає дружбу в традиційному розумінні цього слова.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Lenta.ru.

Як стверджується в тексті рішення, дружба в соціальних мережах зовсім означає дружбу в традиційному розумінні цього слова. «Дружити в соцмережах позначає спілкування між людьми, пов'язаними спільними інтересами або одним родом діяльності», - йдеться в постанові.

У матеріалі газети зазначається, що до відповідного рішення суду прийшов в ході розгляду позову, в якому французький юрист попросив про відвід шести членів адвокатської колегії. Він аргументував це тим, що всі вони «дружать» на Facebook, що, в свою чергу, може вплинути на «неупередженість їх суджень».

В результаті суд не погодився з доводами юриста і прийняв рішення, що дружба в соціальній мережі ніяк не вплине на рішення колегії.

Нагадаємо, раніше президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер закликав такі корпорації, як Facebook і Google докласти зусиль в боротьбі з містифікаціями в інтернеті і фейковими новинами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: