Мінагрополітики візьметься за будівництво овочесховищ в Україні – Кутовий

Читать на русском

В Україні існує дефіцит баз для зберігання продукції АПК, що не дає часу на диверсифікацію її переробки.

Міністерство аграрної політики та продовольства України планує збільшити кількість баз для зберігання продукції – картоплесховищ, фруктосховищ та овочесховищ протягом наступних 2-3 років.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише очільник відомства Тарас Кутовий, передає «Слово і Діло».

«Ми маємо дефіцит баз для зберігання продукції, щоб мати час на диверсифікацію переробки. Тому в плані – розширити ресурс сховищ у найближчі 2-3 роки. Працюємо над залученням необхідних для цього інвестицій», – зазначив міністр.

За його словами, серед інновацій, плани щодо яких концентрує Мінагрополітики, це питання стоїть одним із перших.

«Ми маємо виходити з реальності: малому фермеру досить складно бути конкурентоспроможними порівняно з великим холдингом. Це об'єктивно. Але в нішевих продуктах конкурувати вони можуть. Зараз фермерів стримує, зокрема, відсутність інфраструктури зберігання», – пише Кутовий.

В якості прикладу Кутовий навів ситуацію з яблуками.

«У нас їх виробляється дуже багато, але доводиться переробляти їх на соки та концентрати, тому що ніде тримати великий урожай, який міг би задовольнити внутрішні потреби. Потім на полицях супермаркетів ми бачимо смачні й гарні яблука. Але не українські», – зазначив міністр.

Нагадаємо, плодоовочевий індекс у період з 15 до 21 жовтня зріс на 14,5% після подорожчання на 1,5% тижнем раніше, що призвело до зростання цін на продукти харчування на 49,1% за останні шість тижнів – із середини вересня.

Як повідомлялося раніше, Україна прагне стати виробником органічних продуктів харчування світового масштабу й очікує інвестицій зі США.

«Слово і Діло» зафіксувало 33 обіцянки голови Міністерства аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового, 19 з яких він провалив. Коефіцієнт його відповідальності – 24%. З повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: