Магазини назвали продукти, що найбільше подорожчали в грудні

Читать на русском
Із січня продукти, в тому числі молочна продукція, перестануть зростати в ціні до березня, за винятком овочів і фруктів.

У грудні 2016 року ціни практично на всі продукти зросли. Найбільше подорожчали сезонні продукти – курячі яйця та молочні вироби.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише голова Асоціації постачальників роздрібних мереж України Олексій Дорошенко, передає «Слово і Діло».

«У грудні ціни на їжу в Україні лише зростали. Продуктів, які подешевшали би більш ніж на 1%, немає», – стверджує він.

Найбільше подорожчали сезонні продукти: яйця зросли в ціні на 2,9% (на 0,57 грн) за десяток, вершкове масло – на 2,4% (на 3,12 грн), сметана – на 1, 8% (на 0,66грн), сир – на 1,7%, (на 1,36 грн). Також почала дорожчати свинина – на 2,1% (на 1,45 грн/кг)

За його даними, подорожчали практично всі овочі борщового набору. Так, капуста додала у вартості 2,5% (0,09грн), картопля – 2,2% (0,11 грн), морква – 1,5% (0,06 грн), цибуля – 1,2% (0,05 грн).

Мінагрополітики візьметься за будівництво овочесховищ в Україні – КутовийМіністерство аграрної політики та продовольства України планує збільшити кількість баз для зберігання продукції – картоплесховищ, фруктосховищ та овочесховищ протягом наступних 2-3 років.

Позитивом є те, що із січня ціни на продукти припинять зростання до березня, за винятком хіба що овочів і фруктів, зазначив експерт.

Нагадаємо, яйця почали дорожчати з початку осені. У вересні в Україні вони подорожчали на 17,9%, а в Києві – практично на третину.

Як повідомлялося раніше, ціна на цукор залишилася незмінною після скасування Кабміном державного регулювання цін і становить 12,8-13,6 грн/кг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: