Туреччина і РФ узгодили план перемир'я в Сирії

Читать на русском
Анкара і Москва погодили план всеосяжного перемир'я в Сирії. План буде представлений учасникам конфлікту.

Російська Федерація і Туреччина погодили план всеосяжного перемир'я, який буде представлений сторонам конфлікту в Сирії.

Про це повідомляє агентство Andolu з посиланням на джерела, передає «Слово і Діло».

Так, слідом за домовленостями про перемир'я в східних районах Алеппо й подальшою евакуацією населення та бійців опозиції Анкара та Москва дійшли згоди за планом, що передбачає поширення режиму перемир'я на всю територію Сирії. План буде представлений учасникам конфлікту.

Жахи Алеппо: кількість людей, убитих військами Асада й РосіїМісто Алеппо залишається кривавою раною на тілі Сирії. За час війни його населення скоротилося на три чверті мільйона – до 1,75 мільйона жителів.

Зазначається, що дія домовленості охопить усі райони, де йдуть бої між опозиційними угрупованнями й силами режиму Асада та його найманцями. Зокрема, в рамках домовленості РФ і Туреччини сторонам конфлікту буде запропоновано припинити бойові дії з 00:00 29 грудня. При цьому домовленість про перемир'я не поширюється на терористичні організації.

Зазначається, що в разі успіху угоди про перемир'я режим Асада та опозиція за сприяння Туреччини і Росії почнуть в Астані обговорення політичного врегулювання конфлікту. Москва та Анкара виступлять гарантами врегулювання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ Туреччини, Ірану та Росії підтвердили намір взяти участь у переговорах щодо врегулювання сирійського конфлікту.

Раніше повідомлялося, що сирійська авіація посилила атаки по позиціях повстанців під Дамаском.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: