Туреччина збудує табір для біженців з Алеппо

Читать на русском
Турецькі власті мають намір відкрити табір для біженців з сирійського міста Алеппо на 100 тисяч чоловік.

Турецькі власті мають намір відкрити в Сирії табір для біженців з сирійського міста Алеппо на 100 тисяч осіб, заявив віце-прем'єр-міністр Туреччини Вейсі Кайнак.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

Туреччина розглядає можливість створення в Сирії табору на 100 тис. місць для цивільних осіб, евакуйованих з Алеппо. Чиновник повідомив журналістам під час брифінгу в турецькому Чілвегозу на кордоні з Сирією, що в сирійській провінції Ідліб мало таборів для розміщення евакуйованих з Алеппо людей.

Він також додав, що на сьогодні для вивозу людей із Алеппо використовується тільки одна автоколона з 20 автобусів, здатних перевозити близько 1000 чоловік.

Нагадаємо, на думку іноземних чиновників, взяття Алеппо силами сирійського президента Башара Асада прекрасно ілюструє те, що Вашингтон здає позиції на Близькому Сході.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним закликала його сприяти встановленню перемир'я в сирійському Алеппо і доступу волонтерів гуманітарних організацій до місцевого населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: