ЄС збудує в Туреччині школи для сирійських біженців

Читать на русском
Європейська комісія виділила кошти на будівництво в Туреччині шкіл для дітей-біженців з Сирії.

Європейська комісія виділила 270 мільйонів євро на будівництво в Туреччині шкіл для дітей-біженців з Сирії.

про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«В рамках цих контрактів будуть побудовані і повністю оснащені близько 100 шкіл для понад 70 тис. сирійських дітей-біженців, в першу чергу в південних і південно-східних провінціях Туреччини», - заявили в Єврокомісії.

У прес-службі ЄК підкреслили, що фінансування ЄС допоможе міністерству національної освіти Туреччини в управлінні освітньою інфраструктурою.

«Згідно з договорами, укладеними сьогодні на суму 270 млн євро, ми будемо сприяти подальшому поліпшенню освітньої інфраструктури на місцях, що дозволить отримати освіту більш ніж 70 тис. сирійських дітей-біженців», - так прокоментував подію Йоханнес Хан, єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню.

«Ми з нетерпінням чекаємо підписання додаткових угод в таких областях, як охорона здоров'я, соціально-економічна підтримка і комунальна інфраструктура в найближчому майбутньому, щоб дати дітям біженців та їх сім'ям перспективу», - додав він.

Нагадаємо, турецька влада має намір відкрити в Сирії табір для біженців з сирійського міста Алеппо на 100 тисяч осіб, заявив віце-прем'єр-міністр Туреччини Вейсі Кайнак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: