Теракт у Стамбулі: поліція затримала 40 осіб

Читать на русском
У турецькому Ізмірі поліція затримала близько 40 осіб, причетних до діяльності терористичної організації Ісламська держави.

Поліція Туреччини затримала 40 підозрюваних членів терористичного угруповання «Ісламська держава» в провінції Ізмір, які ймовірно причетні до теракту у нічному клубі Стамбула 1 січня.

Про це повідомляє видання Hurriyet Daily News з посиланням на інформаційне агентство Dogan, передає «Слово і Діло».

Наймасштабніші теракти 2016 рокуНайбільш масштабними терактами року виявилися не широко висвітлювані теракти в Ніцці та Туреччині, а атаки в іракському Багдаді та пакистанській Кветті, про які медіа говорили не так уже й багато.

«Поліція затримала 27 осіб, у тому числі три сім'ї, які підтверджують зв'язок зі зловмисником», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, після атаки на клуб підозрювані втекли в Ізмір.

Серед затриманих були 20 дітей, дев'ять хлопчиків і 11 дівчаток, повідомляє видання. Затримані діти виявилися вихідцями зі Східного Туркестану, Дагестану і Киргизії. У числі затриманих вихідці з Дагестану.

Турецька поліція встановила особу стамбульського стрільцяТурецькі правоохоронці встановили особу терориста, який влаштував теракт у Стамбулі в новорічну ніч.

Нагадаємо, в новорічну ніч невідомий відкрив вогонь по відвідувачах стамбульського нічного клубу Reina. В результаті теракту загинули 39 людей, ще кілька десятків отримали поранення.

Раніше повідомлялося, що Туреччина не припинить військові операції в Сирії через теракт у нічному клубі Стамбула.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: