МЗС України технічно готове запровадити візовий режим з РФ

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України технологічно готове до введення візового режиму з Російською Федерацією.

Міністерство закордонних справ України технологічно готове до введення візового режиму з Російською Федерацією.

Про це заявила прес-секретар українського відомства Мар'яна Беца, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо».

Вона зазначила, що Міністерство продовжує аналізувати це питання, адже воно обговорюється вже не вперше.

«У будь-якому випадку, технологічно МЗС буде готове до введення такого режиму, якщо буде прийнято політичне рішення відповідними компетентними органами. Є ще ряд питань, які потрібно виважено розглянути, врахувати, і перш за все, наслідки для пересічних громадян, оскільки їх майже 3 млн, які живуть в РФ, і захист яких є нашим пріоритетом», - підкреслила Беца.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко пообіцяв на час російської агресії і окупації Криму запровадити візовий режим із РосієюСказано 31 березня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

За її словами, навіть введення віз з Росією не вирішить проблему тимчасово неконтрольованої урядом України частини українсько-російського державного кордону, адже це питання вкрай складне. Більш того, ситуація з анексією Криму також залишається важливим фактором в цьому питанні.

«Ми не виключаємо також, що в разі введення візового режиму можливі будь-які провокації з боку Росії. З одного боку, це може бути дзеркальна реакція - запровадження візового режиму з Україною, з іншого боку, це може бути і відсутність дзеркальної реакції з боку РФ. Тому не зменшиться потік українських громадян в РФ і не зніме з порядку денного питання їх безпеки в Росії», - сказала Беца.

Нагадаємо, раніше Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна аналізує можливість введення візового режиму з Росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: