Поліцейські Луганської області не отримали обіцяну суму для забезпечення житлом

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провалив обіцянку щодо виділення 40 млн грн на придбання житла поліцейським, що втратили його, в Луганській області.
Арсен Аваков у Луганській областіФото: Юлія Бабич

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не виконав обіцянку щодо виділення для ГУ Нацполіції в Луганській області 40 млн грн для придбання житла місцевим поліцейським.

Відповідну заяву очільника правоохоронного відомства «Слово і Діло» зафіксувало 22 вересня цього року. Тоді Аваков підкреслив, що зроблено це буде до кінця 2016-го.

Наприкінці осені «Слово і Діло» направило інформаційний запит до Нацполіції з тим, щоб з’ясувати, на якому етапі перебуває виконання цієї обіцянки. У відповіді на запит порталу начальник департаменту фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Національної поліції України Володимир Іванченко повідомив, що 26 жовтня до кошторисних призначень відомства були внесені зміни, які передбачають додаткове фінансування ГУНП у Луганській області на закупівлю квартир правоохоронцям, що втратили житло внаслідок окупації, в розмірі 18 млн грн.

28 грудня «Слово і Діло» зв’язалося з виконувачем обов’язків начальника фінансового управління ГУ НП у Луганській області Оксаною Думанською, яка повідомила порталу, що виділені Києвом 18 млн грн на житло освоєні в повному обсязі. При цьому вона уточнила, що закупити квартир на більшу суму відомство не змогло б, оскільки в області наразі відсутня така кількість житла.

Таким чином, «Слово і Діло» констатує, що обіцянка Арсена Авакова про направлення на закупівлю квартир поліцейським Луганської області близько 40 млн грн не виконана, хоча й з об’єктивних причин.

Ознайомитися з тим, який рівень відповідальності має очільник МВС, можна у відповідному рейтингу Кабінету міністрів від «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: