Аваков обговорив з президентом Mitsubishi знижку на авто для поліції

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков попросив президента Mitsubishi Motors знижку на автомобілі для патрульної поліції.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і президент Mitsubishi Motors Осама Месуко обговорили можливість надання компанією знижки на автомобілі Outlander PHEV для української патрульної поліції.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МВС.

Повідомляється, що згідно з умовами, запропонованими японською стороною, передбачена поставка в Україну в 2017 році 635 автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV за ціною 1 млн 510 тис. 932 грн, що в грошовому еквіваленті становить 58 600 доларів США за один автомобіль.

Глава МВС звернув увагу пана Осама Месуко на факт диспропорції між цінами, які закладені в умови договору між офіційним представником компанії Mitsubishi Motors в Україні - товариством з обмеженою відповідальністю «Ніко Діамант» і урядом України, і цінами, за якими аналогічні автомобілі можна придбати в деяких країнах Європи.

Міністр підкреслив, що особлива комплектація, додаткове поліцейське обладнання (сигнально-звуковий пристрій, радіостанція) і кольорографічні оформлення, безумовно, підвищують вартість автомобілів, але досить великий обсяг поставки може бути аргументом на користь оптимізації ціни для української сторони.

«Зниження ціни дозволить Національній поліції України на вивільнений фінансовий ресурс здійснити закупівлю додаткового обсягу автомобілів», - зазначив Арсен Аваков.

Сторони домовилися, що компанія Mitsubishi Motors після додаткових консультацій з фахівцями МВС найближчим часом сформулює уточнені пропозиції для Нацполіції України.

Нагадаємо, ще в липні Аваков заявив, що поліцейські отримають нові екологічні автомобілі. На заміну устаревнім російських автомобілів УАЗ патрульні отримають японські позашляховики Mitsubishi Outlander. Він пообіцяв, що перші нові джипи з'являться в поліції до кінця осені. Але цього не сталося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: