Сьогодні США можуть запровадити санкції проти Росії за кібератаки – ЗМІ

Читать на русском
Сполучені штати Америки 29 грудня можуть запровадити санкції проти Росії за втручання у вибори президента.

Адміністрація президента США Барака Обами може запровадити санкції проти Росії за втручання в вибори вже сьогодні, 29 грудня. Нові санкції передбачають розширення вже діючих обмежень та введення заходів на дипломатичному рівні, які адміністрація вважатиме пропорційною відповіддю на російську операцію з хакерських атак.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на РБК.

В американському телеканалі CNN також повідомляють, що влада США планує запровадити деякі «секретні» заходи. Про це телеканалу стало відомо від американського чиновника, який обізнаний про плани уряду.

«Передбачається, що в рамках нових санкцій будуть названі певні люди, пов'язані з російською кампанією з дезінформації», - передає CNN.

Раніше американський сенатор Ліндсі Грем, виступаючи 28 грудня в Ризі, заявив, що «Конгрес проведе розслідування причетності Росії у вибори, і нові санкції, схвалені обома партіями, боляче вдарять по Росії, особливо по Володимиру Путіну».

Сенатори США виступили із заявою щодо російських кібератакАмериканські сенатори Джон Маккейн, Ліндсі Грем, Чарльз Шумер і Джек Рід, які обіймають високі посади у верхній палаті Конгресу США, оприлюднили спільне звернення щодо необхідності вивчити повною мірою кіберзагрози з боку Росії.

Телеканал уточнює, що відповідь США не пов'язана з доповіддю розвідки Бараку Обамі, яка буде надана в січні. Передбачається, що ця доповідь буде включати в себе «розсекречені розвідданих про кібератаки Китаю в 2008 і 2012 роках, а також злом [даних] і дезінформація російськими спецслужбами під час президентської кампанії в 2016 році».

Нові заходи можуть бути запроваджені через два місяці після обговорення цього владою США. Білий дім не зробив цього раніше, щоб не виглядати захисником інтересів Гілларі Клінтон, яка програла президентські вибори.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама дасть відповідь на кібератаки російських хакерів на американські політичні інститути у «встановлені терміни».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: