Екс-очільник МЗС і Міноборони Польщі подав до суду на Качиньського

Читать на русском
Колишній міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський подав до суду на лідера правлячої партії Право і справедливість Ярослава Качинського в зв'язку заявами того з приводу авіакатастрофи під Смоленськом у 2010 році.

Екс-очільник МЗС і Міноборони Польщі, представник найбільшої в країні опозиційної партії «Громадянська платформа» Радослав Сікорський подав до суду на лідера правлячої партії «Право і справедливість» Ярослава Качиньського.

Про це повідомляє РІА «Новости», передає «Слово і Діло».

Приводом для позову стали заяви Качиньського в декількох інтерв'ю про те, що Сікорський під час перебування на посаді голови МЗС «відкликав дипломатичну ноту про визнання місця смоленської авіакатастрофи екстериторіальною й здійснив дипломатичну зраду».

Сумна статистика-2016: найбільші авіаційні катастрофи року«Слово і Діло» показало, де та з яких причин цього року зазнавали катастроф повітряні судна – літаки та гелікоптери.

За даними Ярослава Качинського, тоді заступник посла Польщі в Москві звернувся до російської влади із запитом про екстериторіальність місця катастрофи президентського літака, однак Сікорський скасував це звернення.

У судовому позові, який Сікорський оприлюднив на своїй сторінці в Twitter, зазначається, що він вимагає від Качиньського публічних вибачень і виплати 30 тисяч злотих громадській організації «Фонд для Польщі». На думку Сікорського, слова голови правлячої партії шкодять його доброму імені, честі й гідності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич назвав терактом авіакатастрофу під Смоленськом, в якій у 2010 році загинув тодішній польський президент Лех Качиньський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: