Повернення грошей Януковича з Латвії може тривати 5-10 років – ГПУ

Читать на русском
Повернення активів оточення колишнього президента України Віктора Януковича, знайдених у латвійських банках, може тривати 5-10 років.

Повернення активів оточення екс-президента Віктора Януковича, знайдених у Латвії, може тривати 5-10 років.

Про це в ефірі телеканалу «112 Украина» заявив заступник генпрокурора Євген Єнін, передає «Слово і Діло».

«Ми говоримо про більш ранню перспективу, передусім беручи до уваги те, що українське слідство значною мірою просунулося на цьому шляху. Вже до кінця року ми розраховуємо на перші вироки в кримінальних процесах, які стануть підставою для повернення цих грошей», – сказав він.

МВФ прив'язав виділення чергового траншу до виплат за «кредитом Януковича»Міжнародний валютний фонд звернувся до РФ і України з вимогою досягти згоди в питанні щодо українського боргу розміром $3 млрд, відомого як «борг Януковича», в найближчій перспективі, оскільки це рішення пов'язується з рішенням про виділення чергового траншу.

«Безумовно, ми не встигаємо повернути ці гроші до кінця року. Це означає, що наступного року ми вже маємо домовлятися з латвійською стороною про те, щоб вони закладали до проекту закону, до свого Бюджету, щоб вкласти ці витрати, повернення цих грошей або принаймні їх частини в Україну», – додав Єнін.

Він додав, що наступного тижня генпрокурор України планує здійснити візит до Латвії для того, щоб продемонструвати докази, зібрані слідством України, щоб обґрунтувати швидке повернення цих грошей в Україну.

Раніше повідомлялося, що українська сторона може розраховувати на повернення як мінімум половини активів екс-президента Віктора Януковича з Латвії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: