Адвокати Януковича ініціюють кримінальну справу проти Луценка

Читать на русском
Адвокати екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк та Ігор Федоренко ініціюють порушення кримінальної справи проти генпрокурора Юрія Луценка та прокурора Головної військової прокуратури Руслана Кравченка.
Юрій Луценко

Адвокати екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк та Ігор Федоренко ініціюють порушення кримінального провадження проти генпрокурора Юрія Луценка та прокурора Головної військової прокуратури Руслана Кравченка.

Про це йдеться в їхньому прес-релізі, інформує «Слово і Діло».

Адвокати вважають, що Луценко та Кравченко вчинили службове підроблення та порушили право на захист. З відповідною заявою адвокати звернулися сьогодні до Генпрокуратури та САП України.

Адвокати стверджують, що Луценко й Кравченко надали до Печерського районного суду Києва завідомо неправдиві відомості, керуючись якими суд виніс незаконне рішення щодо затримання Януковича.

«Юрій Луценко та Руслан Кравченко для отримання незаконного дозволу на затримання Віктора Януковича вступили в злочинну змову й приховали від суду інформацію, яка мала важливе значення. Розуміючи, що адвокати в судовому засіданні спростують їхні доводи, вони вирішили проігнорувати вимоги закону й не повідомляти нам про розгляд цього питання в суді», – зазначив Сердюк.

Луценко зачитав Януковичу підозру в державній зрадіГенпрокурор Юрій Луценко по відеоконференції офіційно сповістив в усній формі колишнього главу української держави Віктора Януковича про підозру.

Адвокати заявляють, що представники ГПУ не повідомили про подання Сердюком документів, що підтверджують поважність причин неявки Януковича на допити, про повернення їм повідомлення про підозру й повісток як неналежно вручених та про офіційне запрошення прокурорів для проведення слідчих дій за участю Януковича за його місцем проживання.

Захисники Януковича вважають, що ГПУ погодилася з цим, заявивши про підготовку клопотання до слідчих органів РФ про проведення допиту Януковича за цією процедурою.

«Однак Юрій Луценко та Руслан Кравченко приховали від суду цю інформацію й повідомили, що Віктор Янукович нібито переховується від органів попереднього розслідування», – йдеться в заяві адвокатів.

Нагадаємо, вчора Печерський райсуд Києва дозволив затримати Віктора Януковича.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: