Чиновники розповіли, коли добудують дамбу на Північно-Кримському каналі

Читать на русском
Нова дамба буде капітальною спорудою, яка дозволить контролювати рівень води і забезпечити зрошенням додатково 7 тис. га в прикордонних з Кримом районах.
Тимчасова дамба з мішків з піском

Постійну дамбу на Північно-Кримському каналі, яка відокремлює Херсонську область від території окупованого Криму, завершать у 2017 році.

До кінця 2016 року добудувати дамбу не встигнуть через погодні умови й фінансування, заявила голова Держагентства водних ресурсів України Ірина Овчаренко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Херсонські вісті».

«До наступного поливного сезону споруда буде готова. Тому питання зрошення Чаплинського та Каланчацького районів буде вирішене в будь-якому разі», – зазначила Овчаренко.

Через окупацію Криму Росією подача води на анексовані територію припинена, для чого побудована тимчасова дамба з мішків із піском. Нова дамба буде капітальною спорудою, яка дозволить контролювати рівень води в каналі й забезпечити зрошенням додатково 7 тис. га в прикордонних із Кримом районах.

Кордон України з Росією облаштований лише на 12% – ДержприкордонслужбаНа цей момент облаштовано лише 12% державного кордону між Російською Федерацією та Україною.

Нагадаємо, що прикордонна служба України задокументувала протиправну діяльність групи осіб, які налагодили канал незаконного переправлення між Російською Федерацією та Україною через КПВВ «Чаплинка» на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом.

Раніше повідомлялося, що будівництво мосту до Криму для РФ в економічному плані є витратним і невигідним проектом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: