Польща збудує судноплавний канал в обхід Росії

Читать на русском

Новий канал сприятиме залученню вантажів до морського порту міста Ельблонг. У найближчій перспективі вантажообіг порту міста зросте до 1,5 млн тонн.

Уряд Польщі затвердив проект будівництва морського каналу через Віслинську (Балтійську) косу, що дозволить судам заходити в польський Ельблонг, оминаючи територіальні води Росії в Калінінградській області.

Вартість проекту становить 880 млн злотих або 200 млн євро, повідомили в польському уряді, передає «Слово і Діло».

Параметри каналу наступні: довжина 1,5 км, глибина 5 м. Каналом зможуть проходити судна з глибиною осадки до 4 м, шириною 20 м і довжиною до 100 м. Очікуваний термін закінчення робіт – 2021 рік.

Новий канал сприятиме залученню вантажів до морського порту Ельблонг. Очікується, що в найближчій перспективі вантажообіг в порту зросте в кілька разів – до 1,5 млн тонн, а в довгостроковій перспективі – до 3-4 млн тонн.

У Польщі створили сайт із пошуку роботи для українцівУ Польші для полегшення контакту між польськими роботодавцями та українцями створений портал Praca dla Ukrainy.

Зараз порт показує низькі результати роботи порівняно з іншими польськими гаванями. В 2015 році порт Ельблонг прийняв 240 тис. тонн вантажів і 7 тис. пасажирів. Цього року показники також будуть невисокими. Згідно з прогнозом, вантажообіг складе 150 тис. тонн, а пасажиропотік – 11 тис. осіб. Для порівняння, порт Гданськ у 2015 році перевалив 35,9 млн тонн вантажів, Гдиня – 18,2 млн тонн.

Як повідомлялося раніше, український і польський оператори газотранспортних систем ПАТ «Укртрансгаз» і GAZ-SYSTEM S.A. підписали угоду про правила взаємодії, якими будуть регулюватися проектні та будівельні роботи зі з'єднання транспортних систем двох країн.

Нагадаємо, що Північноатлантичний альянс приступив до розміщення в Польщі багатонаціонального батальйону відповідно до рішення про створення по одному такому підрозділу в Польщі та країнах Балтії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: