Жебрівський відкрив відновлений міст

Читать на русском
Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський взяв участь у відкритті мосту.

У Донецькій області, на околиці міста Сіверська, відкрили відновлений міст через річку Суха Плотва, який у 2014 році підірвали бойовики так званої «ДНР».

Як передає «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«Знищений у 2014 році російськими бойовиками міст в околицях Сіверська здали сьогодні в експлуатацію. Міст через річку Суха Плотва підірвали російські бойовики, тікаючи в Горлівку перед наступом української армії. Вибухівкою були знищені опори та прогін. Ми почали відновлювати міст 13 вересня 2016 року», – повідомив Жебрівський.

Він також розповів, що будівельники повністю демонтували попередню конструкцію й збудували на її місці нову. Новий міст на 4 метри довший за попередній, його вантажопідйомність збільшилася з 80 до 100 тонн.

За словами голови ВЦА, на відновлення моста було виділено 12,4 млн грн з Державного фонду регіонального розвитку та 1,3 млн грн з обласного бюджету.

«Зараз завершується відновлення ще двох знищених агресивним «русским миром» мостів – у Семенівці, в Слов'янську та 300-метровий міст через Сіверський Донець у селі Закітному. До Нового року й їх здамо в експлуатацію. У Донецькій області залишаються ще 7 підірваних бойовиками в 2014 році мостів, але всі вони розташовані в сірій зоні й ми не можемо почати їх відновлення», – зазначив Жебрівський.

Наступного року голова ВЦА пообіцяв провести капітальний ремонт 47 мостів у Донецькій області.

Нагадаємо, 5 листопада 2016 року Павло Жебрівський запевнив, що в грудні 2016 року будуть здані в експлуатацію мости в Семенівці (біля Слов'янська), Закітному (біля Сіверська) і міст в околицях Сіверська (на шляху до Званівки). Це одна із 70 його обіцянок. Рівень відповідальності Жебрівського становить 30% або 21 виконану обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: