В МінАТО розповіли, що потрібно для початку роботи фонду з відновлення Донбасу

Читать на русском
У міністерстві про питань окупованих територій назвали суму коштів, необхідну для початку роботи фонду відновлення Донбасу.
Вадим Черниш

Глава міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш заявив, що для запуску роботи Мультитрастового фонду відновлення Донбасу необхідно 2 мільйони доларів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Для запуску роботи Фонду потрібно, як мінімум, 2 мільйони доларів. Тобто, щоб почав працювати секретаріат і вся структура Фонду», - сказав Черниш.

Він також додав, що вже досягнуто певні домовленості з урядами семи країн про їхню фінансову участь в роботі Фонду, однак до офіційного оголошення країнами своїх намірів говорити напевно не можна. Представники цих країн пообіцяли ухвалити рішення в кінці 2016 початку 2017 року.

Черниш зазначив, що Світовий банк вже оголосив про намір реалізувати окрему програму в рамках Фонду в 2017 році на суму 3,6 млн доларів. При цьому такі переговори проводить не тільки Україна, але і ООН і Всесвітній банк.

«Країни ж приймають рішення про виділення коштів, передбачаючи необхідні витрати в державних бюджетах. У нас була попередня домовленість про виділення коштів з Великобританією і Канадою», - сказав міністр.

Він підкреслив, що кошти Фонду будуть використовуватися відповідно до стандартів Світового банку і ООН, а тому Міністерство з питань тимчасово окупованих територій має намір за підтримки уряду Великобританії випустити уніфікований довідник з вимогами даних організацій.

Нагадаємо, перший транш фінансової допомоги Ватикану для усунення гуманітарної кризи в Україні буде перерахований до Різдва, він складе 6 мільйонів євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: