Росія ввела в експлуатацію газопровід до Криму

Читать на русском
Крім цього, за чотири роки в Криму має бути збудовано й реконструйовано 70 км магістральних газопроводів та 2,5 тис. км міжселищних газопроводів.

Президент Росії Володимир Путін дав старт подачі газу до Криму з материкової Росії після завершення робіт із приєднання газотранспортної системи півострова до магістральних газопроводів РФ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

На базі газу, що надходить на півострів, у 2017-2018 роках будуть збудовані дві електростанції потужністю по 470 МВт, які закриють поточні потреби в електроенергії. В підсумку загальна генерація в Криму становитиме близько 2 тис. МВт.

Крім цього, за чотири роки в Криму має бути пзбудовано й реконструйовано 70 км магістральних газопроводів, 2,5 тис. км міжселищних газопроводів і вісім газоперекачувальних станцій.

Будівництво «Кримського газопроводу» призведе до нових санкцій проти компаній РФЗведення газопроводу «Краснодарський край-Крим» призведе до додаткових санкцій проти компаній, які будуть постачати матеріали й брати участь у його будівництві.

Відзначимо, що протяжність газопроводу становить 358,7 км, у тому числі двонитковий перехід через озеро Тузла й Керченську протоку, а також газопровід-відвід на Сімферополь протяжністю 27,3 км.

На піку енергонагрузок взимку Крим споживає 1,2-1,3 тис. МВт електроенергії. Раніше 800 МВт із них забезпечувалося подачею електроенергії з України. Наразі власна генерація Криму становить 1-1,1 тис. МВт, а разом із пересувними електростанціями – 1,3 тис. МВт.

Раніше повідомлялося, що «Чорноморнафтогаз» отримав дозвіл на будівництво магістрального газопроводу Керч-Сімферополь-Севастополь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: